Автогол донесе първа победа на Перу

Перу изненадващо победи Колумбия с 2:1 в мач от група “В” на Копа Америка. Автогол на Джери Мина в 64-ата минута осигури трите точки на “инките”, които стартираха в турнира с тежка загуба от Бразилия (0:4), но вече са в много по-благоприятна ситуация. 

Колумбийците могат да съжаляват за пропуските си при 1:1, както и за грубите грешки, довели до попаденията във вратата им. Съставът на Рейналдо Руеда се озова в ролята на догонващ още в 17-ата минута, когато Йошимар Йотун уцели гредата, а пръв до отскочилата топка стигна Серхио Пеня и я насочи в мрежата. Преди това Хуан Куадрадо стреля на сантиметри от целта. 

В началото на втората част вратарят на Перу Педро Галезе повали в наказателното поле Мигел Борха и Колумбия получи дузпа, реализирана от потърпевшия. Колумбийците натиснаха, но в 64-ата минута Мина се ориентира зле след центриране от корнер на Кристиан Куева и прати топката в собствената си врата. 

До края на мача футболистите на Перу се отбраняваха с всички сили и дори можеха да вкарат трети гол при някоя от бързите си контри. Тяхната победа е първа в Копа Америка от близо десетилетие и запази шансовете им за класиране в следващия кръг. Колумбия е на второ място в групата с 4 точки, но и мач повече.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти