Манчини: Играчите показаха, че тук всеки е първи избор

Селекционерът на Италия Роберто Манчини остана много доволен от победата с 1:0 над Уелс, в която заложи предимно на футболисти, които не бяха титуляри в предишните два мача на тима на Евро 2020. 

Три от три за Италия, “адзурите” спечелиха своята група без проблеми

“Нямаше как да се справим по-добре, освен да бяхме отбелязали повече голове. Не беше лесно, времето беше доста горещо, а мачът - много физически, така че момчетата се справиха наистина добре. Важно е идентичността на тима да остане същата, тъй като смяната на трима-четирима играчи не бива да прави никаква разлика. Всички те знаят какво да правят и крайният продукт не се променя. Днес всички показаха, че тук всеки футболист е първи избор. Дори не беше задължително да победим, което ни затрудни по отношение на манталитета, но така или иначе се борехме за успеха, което показва толкова много.

Манчини направи немислимото и изравни 82-годишен рекорд

Изравнения рекорд? Виторио Поцо също така е спечелил доста трофеи, така че нашият състав все още изостава от това ниво. Всеки, който стигне осминафиналите, може да спечели Европейското първенство, това е сигурно. Всеки мач е труден. Не бива да си мислим, че можем да спечелим всеки двубой, нито да приемаме каквото и да било за даденост. Благодарим на хората в Рим за всичко, което направиха за нас, и дано всички се върнат към това да изпитват удоволствие”, коментира Манчини след мача.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти