Арнаутович излиза титуляр срещу Украйна

Нападателят на австрийския национален отбор Марко Арнаутович ще започне като титуляр срещу Украйна в мача от група "С" на Евро 2020 в понеделник в Букурещ, заяви селекционерът на тима Франко Фода. Арнаутович не игра при поражението срещу Нидерландия с 0:2 заради наказание, получено след срещата със Северна Македония. 

"Решихме, че Марко ще започне от самото начало и го обявяваме. Противникът ще може да се подготви за това, но ние сме щастливи, че той ще бъде на терена. Не зависим само от играта на Марко, а всички трябва да се представят силно", коментира Франко Фода пред медиите. 

Австрия и Украйна имат по три точки след изиграването на първите два кръга от груповата фаза на европейския шампионат. "Срещу Нидерландия ни липсваше последното подаване. Атакувахме прекалено малко и трябва да подобрим точно това", каза още Фода. 

Австрийският национал Дейвид Алаба ще отпразнува своя 29-ти рожден ден във вторник. "Тази година празненството ще бъде със съотборниците. Този мач е изключително важен за нас. Искаме да напишем история. Желанието е огромно. Този двубой е като финал за нашия отбор", заяви Алаба. Австрийците все още не са преминавали през груповата фаза на европейски финали.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти