От Ман Юнайтед имат големи планове за Хуан Мата

Ръководството на Манчестър Юнайтед е отправило оферта за нов едногодишен договор към испанския плеймейкър на тима, съобщава вестник “Спорт”. Предложението на “червените дяволи” е с намалени финансови параметри в сравнение с изтичащото в края на този месец споразумение между двете страни, но от клубът виждат Мата като бъдеща важна част от спортно-техническия щаб на тима и дори като възможен спортен директор. 

Испанецът от години се готви усилено за бъдещето след футболната си кариера и вече е натрупал три дипломи - по журналистика, по маркетинг и една в спортна наука от университета в Мадрид. В Манчестър Юнайтед се надяват вбъдеще Мата да може да извърви път подобен на този на Едвин Ван дер Саар, който започна като маркетингов директор в родния си клуб Аякс, а впоследствие се издигна до изпълнителен директор. 

В ръководството на “червените дяволи” вървят промени в последните месеци - първо Джон Мърто бе обявен изненадващо за спортен директор на отбора, а бившият футболист Дарън Флетчър стана технически директор на клуба. След фиаското с Европейската Суперлига бе обявено, че изпълнителният вице-президент Ед Уудуърд ще напусне “Олд Трафорд” в края на годината, но все още не е избран негов наследник.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти