Шотландия излиза за успешен старт срещу Чехия

Отборите на Шотландия и Чехия се изправят днес от 16,00 часа във втория двубой от група D на Евро 2020, който ще се проведе на стадион “Хемпдън Парк” в Глазгоу. В другата среща от потока, която се изигра в неделя, Англия победи Хърватия с 1:0. 

Стийв Кларк: Чехия може да ни създаде различни проблеми в сравнение с Англия и Хърватия

Балансът от срещите между двата тима е равен - 4 победи за Шотландия, 4 за Чехия и едно равенство. В последните мачове помежду им обаче предимство имат британците, които през септември и октомври 2020 година записаха успехи с 2:1 и 1:0 в Лигата на нациите. Шотландия не е играла на голямо първенство от Мондиал 1998 и излизат амбицирани да вземат добър старт. 

Ярослав Шилхави: Шотландия е корав съперник с доста солидна защита

Селекционерът на Шотландия Стийв Кларк може да разчита на всичките си играчи и заяви, че е подготвил някои изненади за съперника. В същото време колегата му Ярослав Шилхави се изправи пред вратарски проблем, след като гласеният за титуляр Иржи Павленка беше освободен от лагера заради постоянни болки в гърба. 

Вратарски проблем пред Чехия

Така Томаш Вацлик стана първи избор под рамката, а спешно в тима беше повикан Томаш Коубек. Двубоят ще бъде белязан и от българско участие. Георги Кабаков ще бъде четвърти рефер на мача, а Мартин Маргаритов ще е резервен асистент и ще замени при необходимост някой от помощниците на главния съдия Даниел Зиберт от Германия при контузия. 

Георги Кабаков получи първи наряд на Евро 2020

Вероятни състави: Шотландия: Маршал, Хендри, Ханли, Тиърни, О’Донъл, Мактомини, Макгрегър, Макгин, Робъртсън, Дайкс, Че Адамс. Чехия: Вацлик, Боржил, Калас, Челустка, Цоуфал, Крал, Соучек, Янкто, Дарида, Масопоуст, Шик.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти