Стийв Кларк: Чехия може да ни създаде различни проблеми в сравнение с Англия и Хърватия

Стийв Кларк: Чехия може да ни създаде различни проблеми в сравнение с Англия и Хърватия

Шотландия се завръща на европейски футболни финали за първи път от четвърт век с надеждата за позитивен старт в Група "D" срещу Чехия на "Хемпдън Парк" в Глазгоу. "Чехия може да ни създаде различни проблеми в сравнение с другите два съперника от групата Англия и Хърватия. Имам някои въпросителни около състава, но съм почти убеден за титулярните 11", коментира мениджърът на тима Стийв Кларк.

Големият проблем пред Кларк, е че двама от най-добрите му футболисти - капитанът Анди Робъртсън и Киърън Тиърни, играят на един пост в ляво на отбраната. Но той е намерил решение, като Тиърни ще бъде в тройката защитници, а Робъртсън ще оперира малко по-напред като ляв халф-бек. Другата въпросителна е свързана с участието на 20-годишния полузащитник Били Гилмур от Челси, който показа добра форма в последно време.

"Хубавото за мен е, че когото и да избера, той ще даде всичко от себе си, за да се представи фантастично с националната фланелка. Като мениджър е радващо, че имам пълно доверие във всеки един от момчетата", каза той.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти