“Пътят към Токио” с Любомир Епитропов

Любомир Епитропов е най-новият участник в предаването на Sportal.bg “Пътят към Токио”, в което проследяваме как протича заключителната част от подготовката на родните спортисти за Олимпиадата в японската столица. През миналия месец плувецът подобри националния рекорд на България на 200 метра бруст на Европейското първенство в Будапеща и така си осигури дългоочаквания билет за най-големия спортен форум на планетата. Това беше и първи полуфинал за Епитропов на голям форум.

“Определено след година и половина опити се усеща много добре да съм с “А” норматив. Това, че стана на Европейско и записах първия си полуфинал на голямо състезание, ме прави малко по-щастлив. Очаквах емоциите да са малко по-силни, но това, че бях толкова близко, вътрешно явно съм бил сигурен, че ще го направя - това ми помогна да не бъда превъзбуден от емоциите. Мисля, че можех да направя нещо повече, но ще се борим на Олимпиадата да се получи”, коментира Епитропов спечелената олимпийска квота.

Плувецът е щастлив от цялостното добро представяне на българския отбор на континенталния форум в Будапеща, но смята, че тимът тепърва ще показва по-силното си лице: “Наистина много силно представяне на българския отбор. Йосиф определено бе звездата на това европейско, след него Антъни, но мисля, че това е просто началото и можем да направим много повече.”

Любомир ще е дебютант на олимпийски игри, както и останалите ни четирима плувци с квоти, но не изпитва притеснение: “Там ще отида освободен, тъй като няма да има норматив, който да гоня. Надявам се това да ми помогне да се отпусна и да направя това, за което съм тренирал толкова време.”

Повече за финалните дни от подготовката на Епитропов, последните състезания, за това как се чувства в новия си университет в САЩ, подробности за името му и още интересни факти - във видеото.

Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти