Медалистка от Рио се отказа от атлетиката на 34

Бронзовата олимпийска медалистка на 4 по 400 м от Рио де Жанейро 2016 Ейлид Дойл обяви, че прекратява състезателната си кариера на 34 години. Шотландката роди своя първи син Кембъл през януари 2020 г. и планираше да се завърне на пистата.

Тя обаче е избрала “да се оттегли щастлива със знанието, че е точното време да го направи”.

“Това желание да отида и да се състезавам вече не е налице. Щеше да е брилянтно да завърша на още една олимпиада. Но реално подгледнато, нямаше да е справедливо, защото главата ми не е насочена към нея, както би трябвало да бъде. Смесица от различни неща е. Светът, в който живеем сега, а също и като майка. Моето мислене беше различно и този стремеж, който имах, когато бях по-млада, бавно изчезва”, сподели Дойл пред BBC.

Дойл спечели бронзов медал на 400 метра на Световното първенство в зала през 2018 г., а има и европейско сребро под покрив в същата дисцилина през 2013 г. Тя има и три сребърни медала на 400 метра с препятствия на Игрите на Британската общност през 2010, 2014 и 2018 г. за Шотландия.

С щафетата на Великобритания на 4 по 400 м тя има два сребърни и един бронзов медал от световни първенства, както и три европейски отличия (злато и два бронза). На световно първенство в зала в щафетата има един бронз, както и три европейски отличия под покрив (едно злато и два сребърни медала).

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти