Интериорът на Kia EV6 предлага интуитивнo преживяване, вдъхновяващо всяко пътуване

Изцяло новият Kia EV6 представя гама от усъвършенствани технологии, предназначени да вдъхновят водача и да осигурят цялостно потребителско преживяване на борда на новия модел. Интуитивните и лесно достъпни системи за комуникационна свързаност, информация и разширена реалност допълват преживяването за водача, като намаляват предпоставките за разсейване и подобряват сетивните възприятия. EV6 използва технологичната основа на модулната платформа E-GMP, която позволява постигане на плосък под на купето и водещи в класа интериорни размери. Пътническото пространство създава усещане за простор и предлага приятно отпускащо и напълно лишено от стрес преживяване за всички пътници. 

Двата извити 12,3-инчови широкоформатни екрана с висока разделителна способност буквално се извиват около водача, осигурявайки му лесен достъп до най-важната информация за автомобила. Непосредствено пред него е разположен блокът на контролните прибори, който позволява индивидуални настройки на показанията на екрана като информация за скоростта на движение, оставащият автономен пробег и състоянието на заряд на акумулаторната батерия. Непосредствено до него е централният дисплей, който съчетава информацията от навигационната и информационно-развлекателна система, както и структурата от менюта за управление на различни функции в автомобила. Тези екрани са свързани в плавно извит, панорамен информационен панел, информацията върху който е еднакво въздействаща и лесна за възприемане при всякакви условия на шофиране. Прозрачното покритие на панела е от „химически подсилено стъкло“, което осигурява по-добра видимост и здравина. 

Функциите за повишаване на комфорта като достъпът без ключ със сензорни бутони на вратите, програмируемите профили за водача, седалките с релаксиращи функции и ергономичният дизайн създават атмосфера, която поставя водача на първо място. От „потопените” в каросерията автоматични дръжки на вратите, които излизат при докосване, през интуитивните, чувствителни на допир панели за управление на различните функции до дисплея с разширена реалност, всяко пътуване в EV6 е насочено към подобряване на взаимодействието човек-машина и насърчаване на усещането на задоволство и благополучие. “Искаме нашите продукти да доставят интуитивно и естествено преживяване, което да направи ежедневието на нашите клиенти по-добро. Целта ни е да създадем физически образ на нашата марка и да го проектираме в оригинални, изпълнени с творческа енергия и вълнуващи електрически превозни средства. Идеите на нашите дизайнери и основните цели на марката са все по-тясно свързани, а нашите клиенти са в центъра на дейността ни и влияят върху всяко наше решение“, заяви президентът на Kia Europe Джейсън Йонг. 

Авангардните технологии в новия модел спомагат за осъществяването на хармонична и органична връзка между водача и EV6 чрез усъвършенствания head-up дисплей (HUD) с технология за разширена реалност – още една възможност, която досега обикновено се предлагаше само при луксозните автомобили. Отличната комуникация между GPS, вградената видеокамера и HUD системата прожектира упътванията на навигационната система по избрания маршрут и дава възможност на водача да съсредоточи погледа си върху пътната обстановка през цялото време. Нead-up дисплеят с функция за разширена реалност и двата екрана на арматурното табло предоставят цялата необходима на водача информация, за да осигурят приятно и вдъхновяващо шофиране, без да се налага използването на други прибори и функции и без отклюняване на вниманието от пътя. 

Специалните шумоизолиращи панели и използваните в пода материали, подкалниците, вратите, капака на багажника и гумите намаляват нивата на шум от контакта с пътя и насрещния въздушен поток при движение, създавайки тиха и спокойна атмосфера за всички пътници в купето. Акустично изолираните челно стъкло и стъкла на страничните прозорци допълнително подобряват комфорта на вътрешното пространство, осигурявайки на EV6 акустични показатели, сравними с тези на луксозните модели от по-високите автомобилни класове. Kia ще обнови изцяло своята гама с представянето на 20 нови електрически модела до 2026г. 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти