Тухел: Нямам намерение да разбивам атмосферата с планове за селекция

Мениджърът на Челси Томас Тухел не желае да разваля концентрацията на играчите преди решителните мачове от сезона с подхранване на спекулации за лятната селекция на отбора. Тухел смени Франк Лампард начело на "сините" в средата на сезона и успя да изведе Челси до финалите за ФА Къп и Шампионска лига и до топ 4 във Висшата лига. Тухел имаше конфликт с ръководството на предишния си клуб Пари Сен Жермен относно трансферната политика и бе уволнен миналата година, като сега се надява да избегне подобни проблеми в Челси.

 "Трансферните периоди може да нарушат концентрацията на играчите. В Челси задълженията ми са да тренирам отбора. Нямам задни мисли за това да доведа нов играч или да освободя някого. Силата ми е във воденето на отбора и да извлека максимума от футболистите. Нямам намерение да разбивам атмосферата в отбора с планове за селекция. Естествено, имаме идеи как да подобрим състава, но това няма да стане на всяка цена. Ще дискутираме тези въпроси, но нека първо завършим сезона", каза Тухел преди лондондското дерби срещу Арсенал тази вечер във Висшата лига. 

Челси ще има трудната задача да спре нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, а Тухел познава отлично качествата на играча от съвместния им период в Борусия Дортмунд, когато Обамеянг вкара 79 гола под ръководството на Тухел. "Имахме много добър период в Дортмунд, той вкара много голове. Притежава уникална скорост и беше ключов играч в Бундеслигата. Обамеянг винаги ще си остане мой възпитаник и му желая успех където и да играе", каза Тухел.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти