Преговорите между Меси и Барселона започнаха

Барселона и Лионел Меси са започнали преговори за нов договор на суперзвездата с клуба. Новият президент на "лос кулес" Жоан Лапорта и бащата и агент на аржентинеца Хорхе Меси са имали няколко разговора в последните дни, съобщава каталунското издание Sport. Настоящият контракт на навършващия 34 години следващия месец Меси с Барселона изтича на 30 юни.

Ето как Атлетико "задуши" Меси в дербито

Финалната оферта на клуба към играча обаче ще зависи от резултатите от вътрешния одит на финансовото състояние на клуба, посочват от Sport. Според изданието Лапорта и Хорхе Меси са положили основите на евентуалното споразумение. Президентът на Барса е разяснил на бащата на Меси детайлите по контракта, който е замислил. Предложенията са се харесали на семейство Меси, като и двете страни имат ясна идея как да изглежда новият договор, но все още трябва да се уточняват различните подробности.

Планът на Лапорта е да предложи на Меси договор, който да задържи аржентинеца на "Камп Ноу" и след края на активната му футболна кариера. Едно от притесненията на Меси е свързано с проекта на клуба за представянето на тима през следващия сезон. Аржентинецът все още е много гладен за победи и иска да се бори за спечелването на Шампионската лига. Не е ясно и каква ще бъде лятната селекция на тима, като привличането на нови футболисти ще зависи от гореспоменатия одит и продажбата на играчи. Според Sport обаче едно е ясно - трансферна цел №1 на Барселона това лято е норвежкият нападател на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд.

"Все още има да бъде извървян дълъг път, но първата стъпка е направена, при това с положителен резултат. Всичко сочи към това, че сега Меси е по-близо от всякога до оставане в отбора, въпреки че по-твърдо съгласие би могло да бъде постигнато едва след седмици. Но вижданията на Лапорта, Лионел Меси и Хорхе Меси се припокриват, а такова разбирателство не беше налице между семейство Меси и предишния президент на Барса Джосеп Мария Бартомеу", пише Sport.

Меси без гол срещу мадридските грандове за пръв път от 15 години

От изданието добавят, че двата клуба с най-големи шансове да отмъкнат Меси от "Камп Ноу" - Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, наблюдават ситуацията, но при всички случаи аржентинецът първо ще изслуша офертата на Барселона преди да вземе окончателно решение.

Още от Футбол свят

Виж всички