Нефтохимик привлече разпределител от Суперлигата на Италия и преговаря с бивш национал 🏐

Отборът на Нефтохимик 2010 (Бургас), който спечели Купата и Суперкупата на България през изминалия сезон и стана вицешампион във волейболната Суперлига на България, направи сериозен трансферен удар, научи Sportal.bg.

Вицешампионите привлякоха и вече са подписали договор с разпределителя на националния отбор на Австрия Александер Туш. 31-годишният плеймейкър за последно игра в италианската Суперлига за състава на Киоене (Падуа). 

Високият 189 сантиметра Александер Туш бе титуляр за Австрия на квалификациите за Евроволей 2021 година в Израел, която бе спечелена от националния отбор на България. В досегашната си кариера Туш е играл за австрийския Хипо Тирол (Инсбрук), естонския Сааремаа Волей, с който печели титла през 2018 година и Купа и Суперкупа през 2017 година, и за италианския Леверано. 

Ето къде ще продължат кариерата си Георги и Валентин Братоеви (видео) 🏐

В Нефтохимик той ще замени Георги Братоев на поста разпределител. 

„Привлякохме разпределителя на националния отбор на Австрия Александър Туш. Той вече има подписан договор с Нефтохимик и разчитам много на него за предстоящия сезон“, заяви старши треньорът на вицишампионите Николай Желязков, специално пред Sportal.bg.

Тимът от Бургас е в напреднали преговори с бившия диагонал на националния отбор на България Николай Учиков. 35-годишният волейболист не игра никъде през изминалия сезон. През сезон 2019-2020 година Учиков игра за аржентинския UPCN (Сан Хуан), а през 2019 година стана шампион на България с Нефтохимик. Роденият в Пазарджик Учиков е играл за Локомотив (Пловдив), Левски Сиконко, Тренто (Италия), Кавриаджо (Италия), Падуа (Италия), Молфета (Италия), Тюмен (Русия), UPCN (Аржентина), ПАОК (Гърция) и Нефтохимик. Диагоналът е един от най-титулуваните действащи български волейболисти, след като в кариерата си има спечелени 15 трофея, включително Световното клубно първенство с Тренто през 2012 година, както и Клубното първенство на Южна Америка с UPCN (Аржентина) през 2015 година. 

„Водим преговори с Николай Учиков. Надявам се скоро да се разберем по всички детайли с него и той да стане волейболист на Нефтохимик“, заяви пред Sportal.bg Николай Желязков.

Нефтохимик си осигури още двама класни волейболисти за новия сезон

Нефтохимик вече има подписани договори за новия сезон с Николай Николов, Мирослав Градинаров, Николай Колев, Венцислав Трифонов и Ивайло Лалов. Бургазлии привлякоха Калоян Балабанов от Марек Юнион Ивкони (Дупница) и Венцислав Рагин от Добруджа 07 (Добрич).

Николай Николов остава в Нефтохимик и през следващия сезон 🏐

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти