Меси без гол срещу мадридските грандове за пръв път от 15 години

Нулевото равенство срещу Атлетико Мадрид сериозно намали шансовете на Барселона да триумфира с титлата в Ла Лига. Суперзвездата на каталунците Лионел Меси имаше няколко възможности да се разпише, но не успя, като по този начин продължи негативната си серия в мачовете срещу двата гранда от Мадрид. През настоящия сезон аржентинецът не вкара нито един гол в четирите шампионатни срещу с Атлетико и Реал Мадрид - нещо, което не се беше случвало от 15 години. 

Гостуването на "дюшекчиите" беше загубено с 0:1, а вчера двата тима завършиха 0:0. Срещу Реал на "Камп Ноу" Барса отстъпи с 1:3, а единственият гол беше дело на Ансу Фати. В ответния двубой каталунците загубиха с 1:2, като голът за тях вкара защитникът Оскар Мингеса. 

Атлетико пък остава без победа като гост на Барселона в Ла Лига от 2007 година насам. В този период "лос колчонерос" записаха 4 равенства и цели 10 загуби. Вчера обаче мадридчани доминираха сериозно преди почивката и отправиха 6 точни удара още до почивката. Това не е правил нито един съперник на каталунците през сезона във всички турнири. 

Атлетико е лидер в класирането със 77 точки, но може да бъде изместен от Реал Мадрид, ако "белите" спечелят срещу Севиля днес. Барса е на второ място със 75 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти