Конте посочи най-голямото оръжие на Интер

Старши треньорът на Интер Антонио Конте беше много щастлив след спечелването на шампионската титла. "Нерадзурите" прекъснаха хегемонията на Ювентус, а бившият наставник на гранда от Торино се надява, че вече е заслужил доверието на тифозите на Интер. Той обаче не даде категоричен отговор дали ще остане на поста си и през следващия сезон. 

"Играчи и треньори, които са минали през Интер, знаят, че тук не е лесно. Понякога се чувстваш сам, но не трябва да губиш идентичността си. Аз останах себе си и мисля, че това беше оценено от тези, които преди това ми обръщаха гръб заради миналото ми. Бях доведен в Интер с целта до три години да донеса титлата и успях", заяви Конте. 

"Сега искам да се насладя на момента. Преди години се вторачвах в различни проблеми и не изживявах пълноценно радостта след спечелени трофеи. Има време да говорим за бъдещето ми", коментира Конте, който е първият треньор след Джовани Трапатони, триумфирал в Серия "А" с Интер и Ювентус. 

"В оставащите 4 кръга ще дам възможност за изява на някои от момчетата, които играят по-рядко. В първите 10-12 мача от сезона залагахме на висока преса, но съперниците привикнаха и започнаха да ни изненадват с контраатаки. Постепенно намерихме перфектния баланс между това да нападаме и да се защитаваме. Знаем какво да правим, когато имаме топката, но и как да играем без нея. Прогресът на футболистите в тактическо отношение беше големият ни коз", обясни специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички