ПСЖ се справи с Ланс и е с едни гърди пред Лил в гонитбата за титлата

Пари Сен Жермен временно излезе на върха в класирането на Лига 1, след като в мач от 35-ия кръг на френското първенство надви с 2:1 у дома Ланс. Бразилската суперзвезда Неймар се отличи с гол и асистенция. Неймар първо бе точен за 1:0 в 33-ата минута, след като грешка на противников футболист му позволи да се озове сам срещу вратаря Вуилкер Фаринес. Бразилецът с лекота изпрати топката във вратата, а в 59-ата минута центрира от корнер и сънародникът му и капитан на ПСЖ Маркиньос заби топката в мрежата с глава. Само две минути по-късно камерунецът Игнатиус Ганаго върна Ланс в мача с гол с удар от близко разстояние, но гостите така и не успяха да се преборят за нещо повече от почетно поражение в оставащия половин час.

Така ПСЖ събра 75 точки и поведе в класирането, като ще може да насочи изцяло мислите си върху предстоящия реванш от полуфиналите на Шампионската лига с Манчестър Сити във вторник. ПСЖ загуби у дома с 1:2 в първата среща. Ланс остава пети в класирането с 56 точки, но може да бъде изместен от Рен, който утре гостува на Бордо. Досегашният лидер в подреждането Лил пък по-късно тази вечер приема Ница и при победа ще събере 76 точки. В неделя е и интригуващият сблъсък между Монако и Лион.

Наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино не можеше да разчита днес на другата си суперзвезда Килиан Мбапе, който страда от травма в прасеца и все още не е ясно дали ще може да вземе участие в реванша с Ман Сити.

Снимка: Paris Saint-Germain / Twitter

Още от Футбол свят

Виж всички