Михамбо, Фетер, Рьолер и Магучих на старт в Десау-Рослау

Действащи световни, европейски и олимпийски шампиони ще бъдат сред големите звезди на международния атлетически турнир в Десау-Рослау (Германия) на 21 май. Световната шампионка в скока на дължина от Доха 2019 и сребърна медалистка от Европейското в зала в Торун тази зима Малайка Михамбо е сред водещите състезатели. Миналата година тя беше единствената в сектора за скок на дължина, която преодоля границата от 7 метра, след като скочи 7.03 м.

В хвърлянето на копие при мъжете се очаква интересен сблъсък между водача в световната ранглиста за сезона Йоханес Фетер (световен шампион в Лондон през 2017 г.) и олимпийския и европейски първенец Томас Рьолер, който още не е участвал на състезания през сезона.

По-рано през месеца Фетер спечели състезание в Офенбург с 91.50 метра. Преди надпреварата в Десау-Рослау за него ще има други две прояви - Европейската купа по хвърляния в Сплит на 8 и 9 май и “Златен шпайк” в Острава на 19 май.

Друг интересен сблъсък в Десау-Рослау се очаква в скока на височина при жените. Там сили ще премерят европейската шампионка в зала от тази зима и световна рекордьорка при девойките Ярослава Магучих и нейната сънародничка от Украйна Юлия Левченко, медалистка от Световното в Лондон през 2017 г.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти