Перес: "Имола" беше пропуснат шанс

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес определи уикенда за Гран При на Емилия-Романя като „пропилян шанс“, след като не успя да вземе точки, въпреки че потегли от първата редица на „Имола“.

След разочароващата си първа квалификация с тима на Биковете в Бахрейн, още във втория кръг за сезона Перес успя да победи своя съотборник в съботния ден и така да застане на втората позиция на старта зад Люис Хамилтън. При самото потегляна мексиканецът се смъкна до третата позиция зад Макс Верстапен, който изпревари и Хамилтън, но няколко грешки му костваха място в зоната на точките.

Перес ще има нужда от пет състезания за пълно адаптиране към тима на Ред Бул

Първо Перес излетя от трасето по време на периода с кола за сигурност в самото начало на състезанието, след което си върна загубените две позиции, което пък му донесе десетсекундно наказание. Въпреки наказанието си той се движеше в топ 5, но нова грешка във втората половина на дистанцията му коства точките на „Имола“.

„Начинът, по който работим тук в Ред Бул, ние се подготвяме да извлечем максимума във всеки уикенд, защото знаем, че ако направим всичко правилно ще имаме шанс за победа. Всеки в отбора работи здраво за да може да използваме максимума от RB16B, това е целта. „Имола“ беше пропусната възможност, защото мисля, че там трябваше да вземем двойна победа, надявам се да постигнем това този уикенд. „Имола“ е трудна писта да извлечеш максимума от колата, особено когато си сменил отбора скоро, както е при мен. В Португалия обаче се надявам да съм в битката и да използвам пълния потенциал на колата, който ние знаем колко е голям“, коментира Перес в превюто на Ред Бул за предстоящия тази седмица състезателен уикенд на „Портимао“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти