Перес ще има нужда от пет състезания за пълно адаптиране към тима на Ред Бул

Серхио Перес е на мнение, че ще има нужда от пет пълни състезателни уикенда за да се адаптира към отбора на Ред Бул, с който той ще се състезава през 2021 година. 

Мексиканецът прекара последните седем сезона в екипа на Форс Индия/Рейсинг Пойнт, но бе освободен от базирания в Силвърстоун екип, за да се направи място за Себастиан Фетел. Този ход на Лорънс Строл се оказа печеливш за Перес, който бе привлечен в Ред Бул като заместник на Алекс Албън, след посредствените резултати на тайландеца през 2020 година. 

Победителят в Гран При на Сахир направи своите първи официални километри за Ред Бул по време на предсезонните тестове в Бахрейн в края на миналата седмица, когато той прекара ден и половина зад волана на RB16B. Самият Перес смята, че това малко време в болида на Биковете, който е един от по-трудните за адаптиране към, ще направи първите му няколко старта по-сложни от нормалното.

„Нямахме много време, това бяха най-късите предсезонни тестове в моята кариера. Имам още много да уча за колата, за да мога да извлека максимума от нея. Най-доброто, което мога да направя е да бъде търпелив и да не се пренавивам в първите състезания. Ще се адаптирам към нещата в отбора. Засега трябва да съм търпелив и да работя с инженерите ми.

Серхио Перес, Ред Бул, Бахрейн, Формула 1

„Смятам, че ще има нужда от пет състезания, да минем през различни условия и сценарии, за да се чувствам напълно комфортно в колата. Пет състезания, истински състезания трябва да са ми достатъчни“, коментира Перес.

Той завърши предсезонните тестове в Бахрейн с осмото време в общото класиране, докато неговият съотборник Макс Верстапен бе над всички. 

Сезон 2021 във Формула 1 стартира на 28 март с надпреварата за Гран При на Бахрейн на пистата „Сахир“.

Още от Моторни спортове

Виж всички