Грег Ръдърфорд ще пробва кариера в бобслея

Олимпийският шампион в скока на дължина от Лондон 2012 Грег Ръдърфорд ще се завърне в спорта, за да преследва олимпийска слава в бобслея. Британецът никога не е сядал в боб, но 34-годишният бивш атлет ще се присъедини към тренировъчния лагер на националния отбор в Гибралтар следващия месец, като целта му е да си извоюва място в тима за Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. 

“Знам, че повечето хора смятат, че е невъзможно да се стигне от това никога да не си опитвал даден спорт до спечелването на олимпийски медал за по-малко от година. Но аз съм 100 процента несъгласен. Възнамерявам да тренирам много здраво, да вляза в отбора и след това да спечеля медал. При идеална работа всичко е възможно. Дори злато”, заяви Ръдърфорд пред “Гардиън”. 

Ръдърфрод, който в кариерата си спечели олимпийско, световно, европейско злато и титла от Игри на Британската общност, прекрати състезателна дейност през 2018 г. заради хронична болка в глезена. 

По време на пандемията обаче е започнал да тренира и вече мисли за завръщане към спорта на елитно ниво. “Бях щастливо отказал се от спорта, но по време на локдауна започнах да тренирам отново, защото нямаше какво да се прави. Все още имам пълно оборудване вкъщи, включително фитнес и писта за засилване за скок дължина. Тялото ми реагира добре на натоварването. Левият глезен все още ми създава проблеми, но разликата е, че не ми се налага да се подготвям повече за скок”, добави Ръдърфорд. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти