Баршим и Самба на линия за Диамантената лига в Доха

Две от големите звезди на катарската атлетика - световният шампион в скока на височина Мутаз Есса Баршим и бронзовият световен медалист на 400 метра с препятствия Абдерахман Самба, ще стартират на Диамантената лига в Доха на 28 май. Това ще е втората спирка от веригата за годината.

Баршим, който спечели световното злато в Катар през октомври 2019 г., има само едно състезание след този успех. На 15 март в Доха той спечели с 2.25 м.

“След Световното първенство в Доха бях в много добра форма, но с пандемията и свързаните с нея ограничения не чувствах, че имам основателна причина да се състезавам миналата година“, каза 29-годишният катарец, който има 2.43 м, вторият най-висок скок за всички времена.

“Всичките ми усилия бяха и продължават да бъдат съсредоточени върху Олимпийските игри това лято и вярвам, че използвах времето си разумно, за да се подготвя и да тренирам добре. Сега е време да се състезаваме и с нетърпение очаквам да открия кампанията си за Диамантената лига в Доха”, добави той.

Самба също има само едно състезание след Световното в Доха през 2019 г. Той направи един старт в РЮА на 31 март, в който постигна победа на 400 м с 45.43 секунди .

“След някои проблеми със сухожилието преди Световното реших, че моят фокус е да се върна към това да бъда 100% здрав. Олимпиадата е моят приоритет и настъпването на пандемията ми даде възможност да отделя време и да оправя нещата. Сега се върнах там, където искам да бъда, и се вълнувам да се състезавам”, сподели Самба.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти