Най-бързият кенийски спринтьор си осигури още един спонсор

Кенийският спринтьор Фердинанд Оманяла, който е девети в световната ранглиста за сезона на 100 метра с 10.01 секунди, си осигури нов спонсор в лицето на Odibets. Бетинг компанията ще подпомогне новия рекордьор на Кения за евентуални участия на турнирите от веригите “Световно предизвикателство” и Диамантена лига.

Оманяла постави рекорд на Нигерия от 10.01 секунди в полуфинално бягане в Гран При в Лагос (Нигерия) на 30 март и заличи предишния рекорд на Марк Отиено от 10.14 секунди. Така той покри олимпийския норматив за Игрите в Токио от 10.05 секунди.

Кенийската федерация обаче отказва да признае постижението на Оманяла като нов национален рекорд, тъй като според централата състезанието в Лагос няма лиценз. Организаторите на надпреварата обаче настояват, че са партньори на Кенийската атлетическа федерация от 2018 г.

Допинг провинение в миналото може да провали олимпийското участие на кенийска сензация в спринта

Оманяла може също така и да не бъде допуснат до участие на Олимпийските игри в Токио, тъй като според правилата на федерацията провинили се за допинг спортисти в миналото нямат право да стартират на такъв форум. Той обаче се надява да може да участва като неутрален спортист, ако страната му не го допусне да участва като национален състезател.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти