Борусия (Д) избра заместник на Холанд

Борусия (Дортмунд) вече има набелязан заместник на водещия си голмайстор Ерлинг Холанд, ако той бъде продаден през лятото. Интересът към 20-годишния норвежец е огромен и на "Сигнал Идуна Парк" трудно ще успеят да го задържат. Затова шефовете искат да са готови за такъв сценарий и вече работят усилено по въпроса.

Според информация на "Bild", вестфалци са набелязали нападателя на Айрнтръхт (Франкфурт) Андре Силва. 25-годишният португалец има договор до 2023 година и в него няма клауза за откупуване. Смята се, че от Айнтрахт са готови да се разделят с него за сума от порядъка на 40 милиона евро.

Андре Силва възроди кариерата си след идването си във Франкфурт. За последните два сезона той има 41 гола в 67 мача за клуба във всички турнири. Именно това е и причината от Борусия да се насочат именно към него.

Привличането на портагулеца обаче няма да е толкова лесна задача, защото той е хванал окото и на няколко големи клуба, сред които Манчестър Юнайтед и Арсенал. Така че битката за подписа му може да бъде доста сериозна през лятото.

Още от Футбол свят

Виж всички