Еди Хърн застъпва на председателския пост на "Мачрум", баща му се оттегля

Основателят на могъщата промоутърска компания "Мачрум" Бари Хърн избра Световното първенство по снукър в "Крусибъл" за събитието, на което официално обяви оттеглянето си от председателския пост за сметка на сина му Еди.

Както е известно, именно Бари Хърн през 1975 година започна с промоутърската дейност в редица спортове, като най-често е асоцииран със снукъра, но "Мачрум" (основан 1982-ра) е движещата сила в дартса и бокса, както и много други спортове, стигайки чак до риболов.

Еди Хърн така или иначе отдавна е лицето и основният деятел в бокса, като най-известният му атлет е световният шампион в тежка категория на три от четирите федерации Антъни Джошуа.

Бари Хърн обясни, че пандемията го е накарала да осъзнае, че екипът му е брилянтен и може да се справи с тежка ситуация и да накара снукърът да продължи дейността си, независимо от трудностите. Именно джентълменският спорт още миналата година първи поднови събитията си в условия на пандемия и не спира да го прави и до днес, като стана първият във Великобритания, който приветства феновете обратно.

Стив Доусън ще бъде човекът, който ще наследи Бари Хърн начело на World Snooker Tour. 72-годишният бизнесмен пък стане почетен президент със съветническа роля.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти