Стигането до второ място на „Имола“ може да се окаже решаващо за титлата според Хамилтън

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън бе на крачка от отпадането в неделната Гран При на Емилия-Романя, втори кръг от сезон 2021 във Формула 1. Тогава британецът допусна една от много редките пилотски грешки, загуби контрол над болида си и излезе в зоната на сигурността. Пилотът на шампионите от Мерцедес дори счупи предното си крило в предпазните стени, а след това, за да се измъкне от чакъла, реши да се движи на заден ход до пистата. 

В крайна сметка късметът се усмихна на седемкратния световен шампион и веднага след неговия инцидент състезанието бе спряно с червени флагове заради тежък инцидент между съотборника на Хамилтън в Мерцедес Валтери Ботас и Джордж Ръсел от Уилямс. Това заличи изоставането с една обиколка на британеца и от осма позиция при рестарта той с лекота се върна на втора позиция до финала. 

В крайна сметка Люис успя да запише на свое име и най-бързата обиколка в състезанието на „Имола“, с което взе и бонус точката, която в крайна сметка го остави като лидер в класирането при пилотите в шампионата пред Макс Верстапен. 

„Истина е, че всичко можеше да завърши за мен много по-лошо на „Имола“. Когато се озовах в чакъла на зоната за сигурност, си казах: край, това беше за мен днес. Успях обаче да не затъна и пробвах да се измъкна напред, но така счупих предното си крило. Не се отказах, а можеше да загася двигателя и да се прибера в бокса. Върнах се много внимателно на заден ход и успях да се присъединя към колоната. 

„Веднага след това извадих и късмет заради спирането на състезанието с червени флагове заради инцидента между Ботас и Ръсел. Така при рестарта вече виждах своите конкуренти и до финала стигнах до второто място. Тези точки в края на сезона могат да се окажат решаващи за титлата. Благодарен съм за това как се разви всичко за мен в Италия“, завърши британецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти