Арсенал се справи с последния и спря негативната серия (видео)

Арсенал стигна до успех след четири поредни мача без победа. "Артилеристите" се справиха с последния в класирането Шефилд Юнайтед и го победиха с 3:0 като гост. Александре Лаказет се отчете с две попадения. Той откри резултата в 33-ата минута и се разписа пет минути преди края. Между неговите голове Габриел Мартинели вкара за 0:2 в 71-ата минута. 

Арсенал се изкачи на девето място, но изостава на 10 точки от четвъртия Уест Хам. Шефилд Юнайтед е на дъното, като изостава на 18 точки от 17-ия Нюкасъл и може официално да изпадне още следващата седмица. Тимът записа пета поредна загуба във всички турнири. 

Лаказет откри резултата с хубав удар след подаване с пета на Дани Себайос. В края на срещата французинът бе изведен от Томас Парти и вкара втория си гол в мача. При 1:0 домакините бяха в мача, тъй като колебливият Арсенал можеше да допусне грешка. 

Попадението на Мартинели обаче сложи край на интригата. Бразилецът се разписа в първия си мач като титуляр от януари. Нападателят, който е преследван от контузии, вкара при добавка, след като Рамсдейл отрази удар на Никола Пепе. Това беше първото му попадение от януари 2020 г.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти