Отложиха маратона на Хамбург, на който трябваше да участва Елиуд Кипчоге

Организаторите на маратона на Хамбург, който тази година ще е само с покани за елитни бегачи, беше отложен с една седмица и ще се проведе на 18 април. Първоначалната дата за състезанието, на което се очаква да стартира световният рекордьор и олимпийски шампион Елиуд Кипчоге, беше 11 април, но пандемията от COVID-19 наложи отлагането на надпреварата с една седмица. В момента организаторите търсят алтернативно място за провеждане на състезанието.

В Хамбург трябваше да участва и носителят на олимпийска титла в маратона Стивън Кипротич (Уганда), както и Джонатан Курир, Лабан Корир, Огустин Чоге, Гладис Чесир и Хевън Хайлу.

“Маратонът на Хамбург ще бъде отложен за 18 април. През последните месеци научихме, че трябва да бъдем гъвкави и да останем позитивни. Имайки това предвид, благодаря на всички замесени, продължете де работите усилено с позитивни умове, за да намерите добра алтернатива”, написа Кипчоге в “Туитър”.

Кипчоге ще използва маратона в Хамбург като част от подготовката си за Олимпийските игри в Токио, където ще защитава титлата си от Рио.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти