Белгия не показа милост срещу Беларус (видео)

Отборът на Белгия разгроми с 8:0 Беларус в срещ от група Е на световните квалификации. Така "червените дяволи" записаха втори успех след 3:1 над Уелс, като имат и едно равенство - 1:1 с Чехия. Селекционерът Роберто Мартинес остави на скамейката лидерите на отбора Ромелу Лукаку и Кевин де Бройне, като заложи на доста от резервите. 

Селекционерът на Белгия: Азар отчаяно иска да се върне на терена

Гостите заложиха на наситена защита от петима, но това не помогна особено да се избегне поражението. Първото положение за гол дойде още в петата минута, но стражът на гостите спаси удар на Миши Батшуай. Нападателят на Белгия обаче откри в 14-ата минута, след като се разписа с левия крак. В 17-ата минута Ханс Ванакен удвои след идентична атака по фланга. До края на първата част имената сред голмайсторите си записаха Леандро Тросар и Жереми Доку. Като цяло белгийците показаха смазваща ефективност, като вкараха четири попадения с пет удара в очертанията на вратата. Ситуацията не се промени и след почивката. Още в 49-ата минута Денис Прает вкара пети гол, като вина за него имаше и стражът на Беларус, който реагира късно. 

Чехия и Белгия не излъчиха победител в мач с два гола и три греди (видео)

При този резултат Мартинес погледна към резервната скамейка. Вместо Батшуай в игра се появи Кристиан Бентеке, който с първото си докосване направи 6:0. Четвърт час преди края топката отново влезе във вратата на Беларус, но попадението не беше признато, въпреки, че топката премина с целия си диаметър зад голлинията. Само две минути по-късно Тросар вкара втория си гол в мача, след като промуши топката между краката на Гутор. В последната минута на редовното време Ванакен също записа името си за втори път сред голмайсторите, след което реферът свири край на срещата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти