Мицански: От години всичко е сбъркано във футбола ни

Бившият национал на България Илиян Мицански не е оптимист за развитието на футбола у нас. Нападателят е на мнение, че са нужни промени, за да стигнем до успехи на международно ниво, а от години всичко в родния футбол е объркано.

България се раздаде, но този път Италия си тръгна щастлива от София

"Отборът на Италия спечели без дори да се напряга, изчака моментите си и спокойно си тръгна с трите точки. В края на мача можеше да се стигне и до разгром, но имахме късмет. Не ми хареса примиренческото поведение на нашия тим по време на мача, а и след това. Останах с впечатлението, че всички са доволни от играта и се акцентира върху дузпата. Даже започвам да се чудя дали само аз видях, че 90 минути не стигнахме до вратата на съперника", заяви Мицански пред "Гонг".

"От години всичко е объркано и това най-ясно се вижда на мачовете на националния отбор. Заблуждаваме се, че играем нещо, а истината е, че футболът ни е ретро. Ще посоча само центриранията от центъра в мача с Италия и мисля, че е достатъчно. Преди няколко седмици се видях с Ясен Петров, поговорихме си и усетих желанието и амбицията му да промени ситуацията. Футболът ни има нужда от такива позитивни хора като него и дано успее пак да отлепи ютията, както го направи Любослав Пенев преди време".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти