Джонсън-Томпсън ще се състезава на поне още две олимпиади

Световната шампионка в седмобоя Катарина Джонсън-Томпсън се надява да участва на поне още две олимпиади преди да прекрати спортната са кариера. 

28-годишната британка вече участва на Игрите в Лондон през 2012 г. и в Рио де Жанейро през 2016 г., където завърши 12-а и 6-а съответно.  

“Най-малко още две, като броя и Токио. Определено до Париж 2024 г. – това е сигурно, това ще бъде като олимпийски игри у дома”, коментира световната шампионка от 2019 г. в подкаст “22 гласа”, който е посветен на Игрите на Британската общност в Бирмингам през 2022 г.  

“Супер трудно е да спечелиш олимпийски медал – трябва да бъдеш готов на този ден всеки четири години. 

Това е важно за мен, защото аз постигнах много от нещата, които искам да постигна, и все още чувствам, че не съм достигнала пълния си потенциал”, добави Джонсън-Томпсън. 

Тя коментира и отлагането на Олимпийските игри в Токио.

“Когато беше обявено, че Олимпиадата ще бъде отложена, сякаш цялата ми мотивация и енергия да ставам и да правя това, което правя всеки ден, започна да изчезва седмица след седмица. Това ме удари най-силно, защото мечтите ми за Токио 2020 отидоха в кошчето. Третия локдаун бяха много позитивна. 

Съоръженията са отворени повече за улесняване на елитните спортисти, защото Токио се случва, така че трябва да намерим начин и сега”, добави британката, която в началото на годината получи контузия в ахилеса и трябваше да преустанови тренировки за известно време. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти