Холи Милс - новото лице на Великобритания в многобоя

Джесика Енис-Хилс и Катарина Джонсън-Томпсън отдавна са извоювали своето място на световната карта в многобоя, но едно младо момиче продължава техните стъпки. Това е Холи Милс.

20-годишната атлетка вече стана една от най-силните състезателки на Великобритания в петобоя, след като постигна личен рекорд от 4557 точки в Манчестър през февруари и излезе на пето място във вечната национална ранглиста в зала.

Само две седмици по-късно тя завърши пета в петобоя при дебюта си на Европейското първенство в Торун.

“Рекордът на шампионата в Манчестър беше неочакван. Знаех, че има хляб в мен за голям резултат, но не осъзнавах, че е чак толкова голям. Малко е лудо да бъдеш в балона с Джес Енис и Катарина Джонсън-Томпсън сега. Чувствам, че тази година определено е моята стъпка за преодоляване на разликата между техните резултати и това, което аз постигам. Това, че завърших пета на пъвото си голямо международно състезание при жените ми доказа, че мога да се справям стабилно.

Беше толкова вълнуващо да бъда там с хора, които обикновено гледам по телевизията, такива, които следя в Instagram от години. Докато се нареждах между тях на стартовата линия, осъзнах, че сега съм част от всичко това. Беше лудо да застана на стартовата линия на 800 метра до олимпийската шампионка Нафисату Тиам, мислейки потенциално да победя някой толкова добър в състезанието”, сподели Милс.

Милс е европейска шампионка в скока на дължина за девойки под 18 години от Тбилиси 2016 г.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти