Джонсън-Томпсън: Олимпиадата ще бъде спечелена от онзи, който се е справил най-добре с пандемията

Световната шампионка в седмобоя Катарина Джонсън-Томпсън заяви, че олимпийският успех това лято ще зависи най-вече от това кой как е успял да се справи с пандемията. Както е известно, Олимпийските игри в Токио бяха отложени от 2020 г. за 2021 г. заради пандемията от COVID-19. Самата Джонсън-Томпсън приключи преждевременно зимния сезон заради контузия на ахилеса, която я извади от строя за известно време.

“Всичко, което мога да направя, е да съм сигурна, че правя най-добрата подготовка”, сподели 28-годишната британка пред BBC.

През 2018 г. тя спечели световната титла в петобоя в зала, злато на Игрите на Британската общност. На Европейското първество в Берлин през 2018 г. пък остана втора след Нафисату Тиам.

2019 г. отново се оказа успешна за Джонсън-Томпсън, която през зимата стана европейска шампионка в петобоя, а през лятото триумфира и със световната титла в седмобоя в Доха, а битката с Тиам в Катар беше впечатляваща.

“Мислех, че съм готова да достигна своя пик в Токио - това беше планът. Времето беше перфектно. Просто спря, но такъв е животът. Олимпиадата ще бъде спечелена от онзи, който се е справил най-добре с пандемията. Ще има толкова много хора, които биха били шампиони, но които няма да бъдат заради пандемията. Намирам това за очарователно”, добави Джонсън-Томпсън.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти