Баршим спечели първото си състезание след Световното в Доха през 2019 г.

Мутаз Есса Баршим участва на първото си състезание от Световното първенство в Доха през 2019 г., когато спечели титлата в скока на височина. Той триумфира на националния шампионат на Катар с 2.25 метра, но беше изключително щастлив от завръщането си към състезанията в олимпийската 2021 година.

През 2019 г. Баршим стана първият състезател с две поредни световни титли в скока на височина. В шест поредни години между 2013 и 2018 г. той имаше резултати над 2.40 метра, като най-силният му е и Азиатски рекорд от 2.43 м, постигнат през 2014 г.

През декември миналата година катарецът даде положителен тест за COVID-19, но явно вече нещата са се нормализирали и той е готов за нови битки в сектора за скок на височина.

“Завърнах се! Първо състезание от Доха 2019 г! 2.25 м да спечеля националния шампионат - чувството е добро и очаквам с нетърпение повече скоро”, написа Баршим в Instagram.

“Моята цел №1, както винаги, е да остана здрав. Ако мога, ще работя здраво, за да направя някои добри скокове и да подобря някои рекорди. Най-важното нещо е да съм в състояние да се боря на Олимпийските игри. Очаквам с нетърпение това, което е пред мен. Аз съм голям късметлия да бъда на професионално ниво 10 години и да спечеля буквално всичко, с изключение на олимпийското злато. Това е единственото липсващо в моето CV - и бих искал да го добавя”, заяви пред сайта на Световната атлетика Баршим по-рано през сезона.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти