Клоп: Левандовски е най-добрият футболист, с когото съм работил

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че Роберт Левандовски е най-добрият играч, с когото е работил. Наставникът привлече нападателя от Полша в Борусия (Дортмунд) през 2010 г. преди полякът да премина в Байерн четири години по-късно. 

На въпрос на Лотар Матеус за "Билд" относно най-добрият футболист, който е тренирал, Клоп бе категоричен: "Роберт Левандовски. Всъщност би било нечестно да кажа друг играч освен него. Това, което направи с потенциала си, как се стремеше да бъде играча, който е днес, това е невероятно". 

Левандовски вкара 103 гола в 187 под ръководството на Клоп в Борусия. Двамата спечелиха две титли на Германия и Купата преди голмайсторът да си тръгне от "Сигнал Идуна Парк". Полякът, който миналия сезон спечели всички възможни титли с Байерн и бе определен за най-добър футболист в света за годината, не крие, че е научил много от Клоп. 

"Юрген не беше само като баща за мен, а и учител. Той ме научи на толкова много. Когато пристигнах в Дортмунд, исках да постигна всичко бързо: да подавам отлично, да играя с едно докосване. Юрген ми каза да се успокоя и да оттиграя с две докосвания, ако е нужно. Беше срещу природата ми, но скоро вкарвах повече голове. Той ме накара да забавя темпото, за да мога да ускоря. Звучи просто, но беше гениално, наистина",

Още от Футбол свят

Виж всички