Европейската купа на 10 000 метра ще се проведе в Бирмингам

Европейската купа на 10 000 метра ще се проведе на 5 юни в Бирмингам, обявиха от Европейската атлетика. Надпреварата трябваше да се състои заедно с Нощта на Лондон за трета поредна година, но през януари беше отменена заради коронавируса.

След работа между Европейската атлетика и Британската атлетика е било взето решение състезанието да се проведе в Бирмингам заедно с шампионата на 10 000 метра Muller British Athletics, който ще е и квалификация за Олимпийските игри в Токио.

“Радваме се, че успяхме да работим с Британската атлетика, за да намерим алтернативно място за Европейската купа на 10 000 метра през 2021 г. и искаме да благодарим на Университета в Бирмингам”, коментира временният президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов пред сайта на централата.

“Европейската купа на 10 000 метра е едно от най-престижните и дългосрочни състезания в европейския календар. Тазгодишното събитие ще има още по-голямо значение, тъй като служи и като отлична възможност за спортисти, целящи да се класират за Олимпийските игри в Токио по-късно това лято”, добави той.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти