Григор Димитров ще играе и на двойки в Акапулко

След като миналата седмица Григор Димитров зарадва почитателите си с новината, че ще участва в надпреварата на двойки на ATP 500 турнира в Акапулко, сега се оказа, че това няма да бъде последната подобна проява на първата ни ракета.

Димитров ще се включи в турнира на двойки и на предстоящия Мастърс в Маями. Това стана ясно след като организаторите публикуваха списъка с участници. Партньор на българина ще бъде не кой да е, а бившият №4 в света Кей Нишикори.

Димитров и Нишикори все още нямат поражение в мач на двойки, като на два пъти достигнаха до полуфиналите на турнира в Бризбън, но и в двата случая им се наложи да се оттеглят заради контузии на японеца.

Любопитен факт е, че настоящият треньор на Григор Димитров – Данте Ботини, е бивш наставник на Кей Нишикори. Двамата работиха заедно цели девет години в периода 2010 – 2019 г. Именно под негово ръководство японецът постигна най-големите си успехи като се изкачи до №4 в световната рагнлиста, а през 2014 г. игра на финала на US Open, където загуби от Марин Чилич. По време на съвместната им работа Нишикори спечели 11 ATP титли.

Tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти