Постно реми бе достатъчно на Юве да откаже Интер от Купата на Италия (видео)

Ювентус спази традицията и отново отстрани Интер на 1/2-финала за Купата на Италия. "Бианконерите" никога досега не са отпадали от турнира, когато се изправят срещу "нерадзурите", като това се случи и този път. Двата тима направиха нулево реми в реванша на "Ювентус Стейдиъм", но торинци бяха спечелили първата среща с 2:1 и това им гарантира продължаване на финал. Освен това бе продължена и традицията Юве да не губи от Интер като домакин, която датира от 2012 година.

Треньорът на домакините Андреа Пирло залага на Кристиано Роналдо и Деян Кулушевски в предни позиции. Хуан Куадрадо и Федерико Бернардедски са на крилата, а в средата действат Родриго Бентанкур и Адриен Рабио. Антонио Конте пък не може да използва наказаните Артуро Видал и Алексис Санчес. Той разчита на Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку в атака, като те са подкрепяни от по-задни позиции от Кристиан Ериксен. Марсело Брозович и Николо Барела пък движат играта в средата на терена.

В началото на мача и двата тима действаха предпозливо. Интер повече се задържаше в половината на своя съперник, но без да създаде някаква реална голова опасност.

Гостите все пак стигнаха до първата си възможност в 25-ата минута, когато Ериксен центрира от фаул и Лукаку с гърди отигра топката, но малко не му достигна, за да я насочи в очертанията на вратата.

Три минути по-късно пред Джанлуиджи Буфон отново стана горещо. Интер изпълни заучено положение след корнер, топката стигна до Лаутаро Мартинес, който бе в прекрасна позиция почти на празна врата, но отправи изключително нескопосан удар и не успя да открие резултата.

В 33-ата минута Марсело Брозович стреля от дистанция, но топката отиде право в ръцете на Буфон, който сигурно улови.

Първата възможност за Юве дойде едва в 42-ата минута, когато Роналдо се освободи и стреля в близкия ъгъл, но Самир Ханданович бе заел добра позиция и спаси.

Първото положение за втората част отново бе на сметката на "нерадзурите". Ашраф Хакими получи на границата на наказателното поле и стреля, като топката профуча над напречната греда.

В 57-ата минута Бентанкур направи огромна грешка при изнасянето на топката и позволи на Ериксен да му отнеме и да изведе Лаутаро Мартинес срещу Буфон, но малко не достигна на нападателя да стигне до топката. Той се хвърли с шпагат и извърши нарушение срещу вратаря.

Две минути по-късно домакините организираха хубава контраатака, завършила с изстрел на Кристиано Роналдо, но над вратата.

В 64-ата минута Ювентус стигна до най-добрата си възможност в мача до момента. Роналдо изскочи очи в очи с Ханданович, но вратарят направи блестящо спасяване и не допусна да се стигне до гол.

Късметът отново обърна гръб на португалеца, който направи невероятен рейд през защитата на съперника в 70-ата минута и стреля силно, но отново Ханданович бе непробиваем.

В 74-ата минута Алекс Сандро действа рисковано и за малко да си отбележи зрелищен автогол.

Интер натисна в края и в 81-ата минута Хакими опита удар от малък ъгъл, но той не бе достатъчно прецизен и се спря в мрежата, но от външната страна.

В 85-ата минута и Стефано Сенси отправи опасен удар след разбъркване пред Буфон, но топката премина встрани от вратата.

В добавеното време Лукаку изпревари Буфон и стреля с глава, като малко не му достигна да вкара в опразнената врата.

В крайна сметка Юве удържа нулевото реми и така се класира на финала в турнира, където очаква победителя от другия полуфинален сблъсък между Аталанта и Наполи. В първата среща двата тима не излъчиха победител, а реваншът е в сряда вечер.

Още от Футбол свят

Виж всички