Винс Крихмайер записа втора поредна победа в Супер-Г за СК

Винсент Крихмайер (Австрия) спечели последният старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини преди Световното първенство в Кортина д‘Ампецо (Италия), което стартира в понеделник.

Австриецът триумфира с супергигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен (Германия), като по този начин записа своя втори пореден успех в дисциплината след победата му в Китцбюел (Австрия) през януари. Крихмайер премина трасето „Кандахар 1“ за 1:12.68, с което остана на 0.17 пред своя сънародник Матиас Майер. По този начин, двамата донесоха подиуми съответно 250 и 251 за австрийския тим в дисциплината супергигантски слалом при мъжете в Световната купа. Трети на почетната стълбичка днес се качи Марко Одермат (Швейцария), който даде време с 0.49 по-слабо от това на Крихмайер.

С днешната си победа в Гармиш, Крихмайер се утвърди като един от фаворитите за златото в дисциплината по време на шампионата в Кортина. Супергигантският слалом от Световното първенство е предвиден за вторник (9 февруари) от 14:00 часа българско време.

В битката за малкия кристален глобус в дисциплината водач с 341 точки е Крихмайер, втори с 240 е Майер, докато трети с 225 е носителят на трофея за миналата година Мауро Кавицел (Швейцария). Швейцарецът обаче пропусна стартовете в Гармиш и е под въпрос за надпреварата в Кортина след получена контузия през януари месец. В генералното класиране за Световната купа начело с 924 пункта остава Алекси Пентюро (Франция), втори с 699 е Одермат, докато трети с 666 е Марко Шварц (Австрия). И Пентюро, и Шварц не стартираха в двете състезания в Германия този уикенд.

Класиране в топ 6 на супергигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, Германия:

1. Винсент Крихмайeр (Австрия) - 1:12.68 минути

2. Матиас Майер (Австрия) - 1:12.85 минути

3. Марко Одермат (Швейцария) - 1:13.17 минути

4. Нилс Алегре (Франция) - 1:13.25 минути

5. Кристоф Инерхофер (Италия) - 1:13.36 минути

6. Макс Франц (Австрия) - 1:13.38 минути

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти