Гут-Бехрами докосва малкия глобус след нова победа в Супер-Г

Гут-Бехрами докосва малкия глобус след нова победа в Супер-Г

Лара Гут-Бехрами (Швейцария) записа своята четвърта поредна победа супергигантските слаломи валидни за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, след като триумфира и във второто състезание в Гармиш-Партенкирхен (Германия).

София Годжа пропуска световното първенство заради контузия
София Годжа пропуска световното първенство заради контузия

Състезанието оригинално трябваше да се проведе вчера, но бе отложено за днешния ден заради гъста мъгла над „Кандахар 1“. В него, Гут-Бахрами стигна до финала за 1:17.37 минути, след още едно великолепно спускане, като по този начин надви Петра Влъхова (Словакия) с 0.28 секунди. Трета на подиума днес се качи Тамар Типлер (Австрия), която даде време с 0.74 секунди по-слабо от това на победителката.

С днешната си победа и петото място на Корин Зутер (Швейцария), Гут-Бехрами сложи една ръка върху малки кристален глобус в дисциплината супергигантски слалом за настоящата кампания. Преднината на днешната победителка пред нейната сънародничка е 195 точки при оставащи максимално 200 до края на сезона в дисциплината. Трета пък с пасив от 205 пункта спрямо водачката е Типлер.

В битката за големия глобус начело с 989 точки остава Влъхова, втора с 947 е Гут-Бехрами, а трета с 807 е Мишел Гизин (Швейцария). Олимпийската шампионка в комбинацията от Пьончан 2018-а Гизин първоначално бе избрала да пропусне двата старта в Гармиш-Партенкирхен, но отлагането на вторият супергигантски слалом за днес промени това решение. Днес тя завърши на 11-а позиция, с което си спечели нови 24 пункта към своя актив.

За дамите това бе последният старт преди шампионата на планетата в Кортина д‘Ампецо (Италия) от 8 до 21 февруари. Първият старт за тях в италианския зимен център ще бъде в дисциплината комбинация, която ще се състои от един манш Супер-Г и един манш слалом, в първия ден на шампионата.

Програмата в Световната купа при дамите ще продължи с две спускания и един супергигантски слалом във Вал ди Фаса (Италия) от 26 до 28 февруари.

Следвай ни:

Още от Зимни спортове

Виж всички