Алберт Попов подписа договор със "Ски-Център Банско", на Световното ще участва в две дисциплини

Алберт Попов подписа договор със "Ски-Център Банско", на Световното ще участва в две дисциплини

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов подписа днес договор за сътрудничество със „Ски-Център Банско“. Договорът беше връчен на Попов от Иван Обрейков, маркетингов директор на „Юлен“.

„Надяваме се, че този договор ще даде на Алберт да има сигурността за съвместна работа във всеки един аспект“, заяви Обрейков.

"Помощта е много навременна, защото се намираме в един сложен сезон. Наистина съм много благодарен на Ски център Банско за договора, който подписваме“, каза от своя страна Алберт Попов. Като част от договора той ще носи на екипировката си логото на Банско на всички състезания и събития.

Попов заяви, че се чувства изключително удовлетворен в последния месец.

„Моят сезон не започна както трябва, но въпреки това успях да докажа формата, която знам, че имам. Дали мога да постигна още по-добри резултати? Нищо не се знае до края на сезона, наистина съм в добра форма“, каза още Попов.

Най-добрият български скиор обяви още, че все още не мисли сериозно за Олимпиадата в Пекин през 2022-а година, защото както има сега една година до нея, така и може да се окажат две.

„Но Олимпиадата е огромен форум и всеки иска да се докаже там.“

„Намираме се в странен сезон, защото повечето състезания са без публика. Особено силно се усеща в Шладминг, където подкрепата на зрителите е много гореща. Без публика беше все едно като тренировка.“

За Световната купа в Банско (27-28 февруари):

„Тръгвам към Банско с лично мои амбиции - като цяло считам сезона за успешен, ще дам всичко от себе си. Ако направя спускания като тези от последния месец, смятам че всичко е възможно.“

За Световното първенство по ски-алпийски дисциплини, което ще се проведе в Кортина д'Ампецо, от 8-и до 21-и февруари, Попов е наясно и къде ще се състезава. Той е избрал да се представи в две дисциплини: слалом и гигантски слалом.

През тази година в Световната купа Алберт е участвал само в дисциплината слалом, а най-доброто му постижение е 6-ото място от Шладминг (Австрия).

Следвай ни:

Още от Зимни спортове

Виж всички