Федерика Бриньоне: Вече не съм номер 1 и не чувствам напрежение

Федерика Бриньоне: Вече не съм номер 1 и не чувствам напрежение

Носителката на големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини за миналия сезон Федерика Бриньоне не очаква натиск върху нея за задължителни медали по време на Световното първенство, което ще се проведе на домашната сцена в италианския курорт Кортина д'Ампецо.

„Фаворитите винаги са подложени на по-голямо напрежение по време на световни първенства и олимпийски игри, защото очакванията са големи. Но вече не съм номер 1, затова ще карам освободено, без напрежение и ще дам най-доброто от себе си“, каза Бриньоне в онлайн интервю по време на форумът Global Sports Week.

Бриньоне, която е първата италианка носителка на големия кристален глобус, планира да стартира в поне четири дисциплини на световното - супергигантски слалом, комбинация, паралелен гигантски слалом и гигантски слалом. Тя обмисля да заяви участие и в слалома, и в спускането.

„Намирам се в добра форма, на тренировки нещата се получават, тръпката също се завърна. Но по време на официалните стартове сякаш блокирам. Може би твърде много се впрягам заради успехите ми през миналия сезон“, каза още Бриньоне.

Шампионатът на планетата стартира в понеделник, като първият старт е в дисциплината комбинация при дамите. Заради пандемията от коронавирус няма да бъдат допуснати зрители край пистата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички