Карина Константинова пред Sportal.bg: Подготвени сме за Гърция, надявам се един ден да съм основен състезател в националния отбор

Женският национален отбор на България по баскетбол допусна третата си загуба в група "А" на квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Вчера селекцията на Стефан Михайлов отстъпи пред фаворита и лидер в потока Словения с 66:71 в "Стожице Арена", Любляна.

Борбена България остана близо до сензация срещу Словения

Това поражение все пак не "убива" надеждите на "лъвиците" за втората позиция в групата, тъй като те минават през задължителен успех над Гърция утре. Гардът на тима Карина Константинова сподели пред Sportal.bg, че настроението в състава е добро въпреки загубата от Словения.

"Настроението в отбора е добро. Времето между двата мача е малко и гледахме бързо да забравим за загубата от Словения. И в двата мача срещу тях играхме добре, но с по-правилни решения във важните моменти те победиха", каза баскетболистката на клубния Берое (Стара Загора).

Утре от 21:00 часа българско време Константинова и компания се изправят в директен сблъсък за втората позиция срещу отбора на Гърция. Успех с повече от 7 точки ще позволи на националките ни да се поздравят с второто място и да се надяват на въртележка, която да им осигури билет за ЕвроБаскет 2021. Юношата на Балкан (Ботевград) увери, че отборът е добре подготвен за сблъсъка с южната ни съседка.

"Вече имахме подробен скаутинг и видео за тях. Треньорите ни подготвят добре за мача. Те са агресивни и силни в подкошието със своите високи играчи. Ако успеем да лимитираме точките им в полето, играем умно в нападение и си вземем борбата смятам, че ще победим с желаната от нас разлика", сподели плеймейкърът.

21-годишната Константинова, която бе лидер на шампионския отбор на България U20 на Европейското първенство през 2019-а, се завърна в състава на женския национален тим, след като пропусна предишния прозорец през ноември. Запитана какво значи за нея да играе за България, Константинова отговори: "Винаги съм много щастлива да съм в националния отбор. Опитвам се с всеки прозорец да получавам повече минути и да помагам на отбора с агресия в защита и по-добра организация. Нядявам се и един ден да съм основен състезател и да бъда със съществена роля за класиране на отбора на Европейско първенство".

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти