Неостаряващият Хунтелаар с историческо постижение (видео)

Дори на 37 години, Клаас-Ян Хунтелаар продължава да е безпощаден пред противниковите врати. Нападателят на Аякс записа името си в историята на Ередивизи с включването си като резерва при победата с 3:1 над Твенте. Бившият нидерландски национал стана първият футболист, който влиза в 89-ата минута и след това успява да вкара два гола.Двубоят ще бъде запомнен и от новото попълнение на Аякс Себастиен Але. Французинът, който бе привлечен наскоро от Уест Хам и дебютира с асистенция в дербито с ПСВ Айндховен (2:2), вкара първия си гол за гранда от Амстердам. Той откри резултата в 7-ата минута с първия си удар в Ередивизи от 2017 година, когато носеше екипа на Утрехт.В началото на втората част попадение на Куинси Мениг от домакините беше отменено заради засада, а истинската драма настъпи след 80-ата минута. В 84-ата Хулио Плегесуело наказа груба грешка на защитник на Аякс и изравни. В 89-ата Хунтелаар замени Райън Гравенберх и веднага върна преднината на гостите. Але свали топката към ветерана и той я заби под гредата, а в 91-ата минута Хунтелаар получи пас от Закария Лабяд и технично прехвърли вратаря на Твенте Дромел.Победата беше много важна за Аякс след равенствата с Вилем II и ПСВ. Отборът на Ерик тен Хаг се изкачи еднолично на върха в класирането с 38 точки. Втората позиция делят Фейенорд и Витес с по 35, а ПСВ има 34.
След мача Хунтелаар потвърди, че има вероятност скоро да се завърне в Шалке 04. Такива информации се появиха в медиите в последните дни, а опитният нападател даде да се разбере, че е готов да помогне на "кралскосините".

"От Шалке са се свързали с Аякс, за да питат за мен. Прекарах 6,5 години в Аякс и 7 в Шалке. Това са двата клуба, с които съм свързан най-силно. Сега Шалке е в трудно положение и има нужда от помощ", коментира Хунтелаар, който неотдавна обяви, че през лятото ще прекрати кариерата си. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти