Гуардиола: Трябва да печелим подобни мачове, ако искаме да сме на върха

Безличен Манчестър Сити не преодоля УБА (видео)

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола изрази разочарованието си от домакинското равенство 1:1 с Уест Бромич. Той подчерта колко важно за неговия отбор е да печели подобни мачове, ако иска да се бори за първото място в класирането.

"През второто полувреме направихме всичко възможно, просто не успяхме да вкараме. Създадохме достатъчно положения, за да спечелим мача. Мисля, че отправихме 26 удара. Просто трябва да пратиш топката в мрежата, изпитвахме трудности с това. Трябва обаче да бъдем оптимисти. Не става въпрос за липса на увереност. Серхио Агуеро беше контузен четири месеца. Създаваме положения, просто не можем да ги реализираме.

Не е нужно да си много умен, за да видиш разликата в резултатите ни в сравнение с предишните години. Не става въпрос просто за точките - ако искаме да сме на върха, трябва да печелим подобни мачове. Не искам да прозвуча неуважително, но за да си на върха, трябва да можеш да победиш Уест Бромич у дома. Все още е декември обаче и има много мачове, които да се изиграят", заяви Гуардиола след мача.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти