Себастиан Коу смята, че Игрите в Токио ще се проведат през 2021 г.

Президентът на Световната атлетика Себсатиан Коу е положително настроен и уверен, че отложените Олимпийски и Параолимпийски игри в Токио ще се проведат догодина при "различни обстоятелства" заради пандемията от COVID-19.

Британецът посети Токио през октомври, за да инспектира Олимпийския стадион, на който ще се проведат атлетическите състезания.

"Игрите ще продължат", каза Коу, двукратен олимпийски шампион на 1500 метра, в онлайн интервю за японски медии. "При различни обстоятелства, при стресови условия, но мисля, че Игрите ще продължат напред."

Коу изрази желанието си да види места, пълни с развълнувани фенове, но призна, че ситуацията може да се промени в началото на Игрите, които бяха отложени през март заради глобалната здравна криза.

"Ясно е, че никой не предпочита да има събития без хора", каза 64-годишният британец. "Аз лично се надявам и все още вярвам, че има добри шансове да има зрители на стадионите, но тези обстоятелства могат да се променят. Но мисля, че тук просто трябва да бъдем адаптивни."

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти