Провалил се в Интер може да е от двойна полза за Барселона

В период на криза Барселона беше зарадван от новината, че Спортният арбитражен съд отсъди, че Сантос трябва да плати на испанците компенсация в размер на 2,9 млн. евро. Това е заради трансфера на нападателя Габриел Барбоса-Габигол в Интер през 2016 г. Отделно сега има информации, че играчът може да подсили тима през януари.

Оказа се, че каталунците са имали споразумение с бразилския клуб, според което испанците е трябвало да бъдат информирани веднага, ако Сантос приеме оферта за голаджията. Става дума за т.нар клауза „първи отказ“. Според нея от Барса са можели да разчитат на период от три дни, в който евентуално да излязат със същото финансово предложение за футболиста. Бразилците обаче не спазили уговорката и чак на по-късен етап признали за споразумение с Интер. По тази причина сега те трябва да компенсират „лос кулес“ с тези 2,9 млн. евро.

Въпросната клауза е била сключена още покрай трансфера на Неймар от Сантос в Барса през 2013 г. Още тогава клубът от Ла Лига видял потенциала на 17-годишния по това време Габигол. После в Интер той не успя да направи нищо и беше определен за разочарование.

Иначе в момента Барбоса е част от Фламенго, но може да се озове на „Камп Ноу“ през зимния трансферен прозорец, предаде TNT Sports. 24-годишният бразилец вече е решил, че ще напусне клуба и остава само да избере къде да продължи кариерата си. От Габигол се интересува и аржентинският гранд Бока Хуниорс. През настоящия сезон на бразилската Серия А Барбоса е изиграл 11 мача и вкара 5 пъти.

Пророческият туит, който със сигурност дразни Куман

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти