Гледай на живо

Тодор Скримов в Block Out: Усетих, че е дошло времето да се завърна в България

Професор: На изпита Луис Суарес беше за "6 на релси"

Професор: На изпита Луис Суарес беше за "6 на релси"

Прокуратурата в Перуджа продължава разследването на скандалния изпит за италиански език, който Луис Суарес държа през септември. Бившият нападател на Барселона получи „Отличен 6“, но после тестът беше определен като „фалшив“, защото уругваецът бил знаел предварително отговорите на въпросите. Засега организаторите на изпита от Университета за чужденци в града отричат да са нарушили законите.

Лоренцо Рока, един от професорите, които са задавали въпросите на Суарес на самия тест, твърди, че играчът наистина е показал знания. „Оценката може би беше малко завишена, но това е като в училище, когато ученикът е за 5,50, но учителят му пише 6. Сега пак бих му поставил оценка „Отличен“, заяви Рока пред La Repubblica.

Това беше тест за ниво “В1” по италиански език и култура с цел Суарес да получи местен паспорт, който му трябваше за трансфер в Ювентус. Оказа се обаче, че напусналият Барселона уругваец предварително е знаел въпросите и даже е бил съгласувал отговорите си, за да е сигурно, че всичко ще мине гладко. От известно време обаче от прокуратурата са знаели за корупционните практики в учебното заведение и са подслушвали телефонни разговори на заподозрени. Името на италианския футболен шампион беше замесено заради участието в схемата на адвокат от кантора, която работи за Юве - Мария Турко. Има записи как тя урежда всичко с директора на университета Симоне Оливиери, обещавайки занапред да води на изпити там и други футболисти на “старата госпожа”. Оливиери отрича директен контакт с когото и да е било от Юве.

Съдът счете изпита на Луис Суарес за "фарс", вече има наказани
Съдът счете изпита на Луис Суарес за "фарс", вече има наказани

После съдебните власти в Перуджа решиха, че трима професори и директорът на университета - Джулиана Грего, Симоне Оливиери, Стефания Спина и Лоренцо Рока, трябва да бъдат отстранени от длъжностите си за срок от осем месеца. Вчера обаче съдията отмени това ограничение.

Работата по делото продължава. Междувременно Суарес премина в Атлетико Мадрид и не е ясно дали ще му бъде търсена някаква отговорност заради случилото се с теста.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички