Шумен 2007 постигна победа и се доближи плътно до лидерите на Североизток

Ботев (Нови пазар) с първа победа делеч от дома

Футболистите на Шумен 2007 победиха аутсайдера Интер (Добрич) с 2:0 в мач от ХIV-тия кръг на Североизточната Трета лига. Двубоят се игра на стадиона в Аксаково заради забрана за провеждане на всички аматьорски спортни мероприятия в област Шумен за периода 13-30 ноември. Символичните домакини от Шумен още в началото наложиха своя стил на игра и в 15-ата минута Дениз Кадир от около 30 метра простреля вратата на Ферай Алимов за 1:0. Десетина минути след това Мартин Иванов от фаул удвои преднината на шуменци. До края на полувремето Шумен 2007 имаше един куп изгодни положения, пропуснати от капитана Юлиян Загоров и младата надежда Едис Ибрахим.

През втората част играта отново се водеше предимно в половината на Интер, но нов гол и така не падна. Треньорът на Шумен Александър Димов пусна в игра 5 юноши старша възраст, които често надбягваха своите бранители, но в стрелкова позиция все грешаха. Шуменци след това изразиха недоволството си от футболния терен в Аксаково, който бил много неравен, което се е отразило на играта на отбора.
Черноморец (Балчик) взе регионалното дерби със Септември 98 (Тервел)
Победата прати тима на Шумен 2007 на четвърто място в класирането – плътно до водачите Светкавица (Търговище), Спартак (Варна) и Черноморец (Балчик). В следващия кръг отборът гостува на друг новак в групата - Спортист (Ген. Тошево), докато Интер (Добрич) приема у дома Дунав.

САЛИМ САЛИХ

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти