Световен шампион с Франция: Карим, помисли за "петлите" и се извини на треньора!

Световният шампион с Франция от Мондиал 2018 Адил Рами силно се надява да види Карим Бензема отново с националната фланелка и затова го призова да се сдобри със селекционера Дидие Дешан. Както е известно, нападателят на Реал Мадрид не е играл за "петлите" от 2015 година насам, тъй като беше замесен в скандал със секс записи на тогавашния му съотборник в състава Матийо Валбуена.

"Много е разочароващо да не разполагаме с Бензема в този отбор. Тези мои думи не са насочени срещу Оливие Жиру. Нуждаем се и от Жиру, защото той е голмайстор. Но ако се стигне до сдобряване със селекционера, би било чудесно отново да видим Бензема с националната фланелка. За Карим е важно да вземе участие в някакъв голям форум. Много е глупава тази история. Ако е нужно да се извиниш публично или пред треньора, направи го Карим. Помисли за "петлите"", коментира Рами пред "Льо Паризиен".

Самият Бензема наскоро коментира тази тема. "Възникна един проблем и си помислих: "Трябва да говоря със селекционера". Но така и не получих обяснение. Мисля, че това решение дойде отгоре и всичко приключи. Хубавото е, че така мога да си почивам и да давам 100% за Мадрид. Не ме заболя, че станаха световни шампиони. Разбира се, че ми се искаше да бъда там, но съм печелил Шампионската лига, както и много други трофеи. Честно казано, повече ме заболя от това, че не ми дадоха обяснение, отколкото, че не вдигнах световната купа", заяви голмайсторът пред Universo Valdano.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти