Осем изолирани в националния отбор на Дания след контакт със заразен

Старши треньорът на националния отбор на Дания Каспер Хюлманд, неговият помощник Мортен Вигхорст и осем играчи са поставени в изолация, тъй като са били в контакт с болни от коронавирус, съобщи Датската футболна асоциация.

Крилото на Хофенхайм Роберт Сков и един от докторите в тима са дали положителни проби за COVID-19. И двамата обаче нямат типичната симптоматика за заболяването. Заради положителните проби на двамата всички останали играчи и членове на треньорския щаб ще бъдат тествани повторно, посочват от футболната асоциация на страната. Хюлманд, Вигхорст и осемте играчи ще пропуснат приятелския мач с Швеция в сряда.

"След контакт със здравните власти решихме, че като предпазна мярка ще изолираме хората, които са били в потенциален близък контакт с двамата заразени", посочиха докторът на националния отбор Мортен Бьосен. За мача с Швеция се очаква на пожар да бъдат извикани осем играчи.

Старши треньорът на шведите Яне Андерсон също ще пропусне мача, тъй като член на неговото семейство е болен от коронавирус. След контролата с Швеция на националния отбор на Дания му предстоят мачове с Исландия и Белгия от Лигата на нациите.

За всички двубои "червения динамит" ще бъде без седем национали си от английското първенство, в това число и капитана Каспер Шмайхел, тъй като Великобритания наложи изключително стриктни правила за пристигащите от Дания, тъй като там бе открита мутация на коронавируса във ферма за норки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти