Телевизиите в Англия учудени от твърденията на Оле и Клоп

Скорошните изказвания на Оле Гунар Солскяер и Юрген Клоп относно програмата на мачовете на техните Манчестър Юнайтед и Ливърпул е изненадала директорите на телевизиите, които излъчват срещите от Премиър лийг, твърди „Дейли Мейл“. Преди дни Солскяер се оплака, че отборът му трябваше да играе от 12:30 часа местно време в събота (срещу Евертън), след като преди това в сряда вечер е гостувал на Истанбул Башакшехир в Шампионската лига. Клоп също често недоволства, че разполага с малко време за възстановяване и обвинява Лигата, че не подкрепя интересите на местните клубове.

Шефовете на Sky Sports и BT Sport останали изумени от чутото, защото по принцип клубовете имат думата при изготвянето на програмата и съответно всеки начален час е съгласуван с тях предварително. Дори отборите имат право да оспорят евентуален график и да настояват за промяна. В случая никой измежду Юнайтед и Ливърпул не е поискал това.

От телевизиите смятат, че думите на Оле са с цел да обедини футболистите си, а не толкова да се заяжда с хората, които изготвят програмата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти